Miljözoner i Tyskland

2 februari, 2014

Miljözon Tyskland

Krav på miljödekal i Tyskland även för utländska fordon

Kravet på miljödekal gäller även för fordon som är registrerade i andra länder. Det är därför viktigt att du som ska till Tyskland planerar din resa, ser till att du har kunskap om var du behöver en dekal och hur du skaffar dig den på smidigast sätt. Miljökravet gäller inte historiska fordon som är 30 år eller äldre. Du måste då vid kontroll kunna visa upp ditt registreringsbevis.

Observera att vid parkering inom en miljözon, då du inte är vid ditt historiska fordon, kan du bli bortforslad. Detta därför att vi i Sverige inte har speciella nummerskyltar på våra historiska fordon. Tyvärr gäller lokala föreskrifter som är olika i städerna som infört miljözoner. ADAC som är MHRF tyska systerorganisation jobbar med detta men ännu finns ingen lösning. Passa er alltså!

För bilar nyare än 30 år köper du miljödekal över disk i Tyskland, med hjälp av ditt registreringsbevis. Det finns att köpa hos TÜV, DEKRA eller GTÜ, hos ackrediterade bilverkstäder, eller på den tyska trafikmyndighetens kontor. Länk till Dekra