12 september firas DS 60 år i Köpenhamn

15 augusti, 2015

DS 60 år i Köpenhamn 

På lördag är det äntligen dags. Vi är 17 svenska ID/DS bilar som kommer att gästa Dansk ID/DS Klubs storstilade firande av ID/DS 60år. Från danska klubben kommer 33 bilar. Här följer lite praktisk information.

Samling på Shellmacken (granne till Mc Donalds) vid Fosie

Vi ses 8.30 på Shellmacken vid Fosieby. Tillfart från E20 via Trafikplats Lockarp avfart 13, med tydlig skyltning till Shell/McDonalds. Vi valde Shell i stället för McDonalds p.g.a. bättre parkeringsmöjligheter.

Parkera så här: Vid ankomst till Shell, kör runt alla pumparna i ytterspår och fortsätt in på området med parkeringsförbud i gränsen till McDonalds. Vi har fått tillstånd av den trevlige stationsföreståndaren att parkera här (”- Det är kul när det händer något!”). Sonja och jag kommer sedan att inkassera de numera välbekanta danska 100-lapparna. Om du känner för en fika, så föreslår vi att du gynnar Shells Seven-Eleven avdelning.

Passage av Öresundsbrons betalningsstation

Vi försöker sprida oss i de olika spåren här, men se upp för andra fordon som håller hög fart mot kassorna. Trafikledningen på Öresundsbron tillåter inte att vi stannar efter passerad betalning och vår taktik får därför bli att genom att hålla måttlig fart samla ihop oss igen över Bron.

Körning in till Citroën Danmark – Scandiagade 25, 2450 Köpenhamn SV (navigatoradress)

Fortsätt på motorvägen på den danska sidan

Sväng av från E20 vid avfart 19, ta höger mot Bella Center

Fortsätt rakt fram på Center Boulevard till trafikljus

Sväng vänster vid trafikljusen in på Vejlands Allé

Fortsätt rakt fram in på Själlandsbron

När du längre fram ser en stor Shellmack är det dags att förbereda vänstersväng

Sväng vänster in på Borgmester Christiansens gade vid Shellmacken

Sväng höger lite längre fram in på Scandiagade, fortsätt rakt fram till Citroën Danmark

Vi har provkört sträckan och det finns en del trafikljus, där vi förmodligen kommer att splittras. Bra vore om vi kunde placera in bilar med navigator på flera ställen i kolonnen, men som ni ser på den bifogade kartan – skriv ut den!  så är det ju i stora drag ”rakt fram”…

Citroën Danmark vägvisning

Thorsten

Läs även mer i KRONOLOGEN!

Kontakt

Kontakt Danmark: Sven Hedegaard
Kontakt Sverige: Thorsten Larsson