Gärdesloppet 2011

24 april, 2011

Välkommen önskar klubben dig till Prins Bertil Memorial med Gärdesloppet 29 maj 2011. Söndagen, som går i traditionens tecken, börjar med frukost på Josefina fortsätter med kortege genom Stockholm till Biskopsudden, Djurgården. Gärdesloppet, kappkörning, för bilar 50 år och äldre, körs för 20:e gången Concour de Charme, tidstypisk uppvisning, för fordon 50 år och äldrennVeteranMopeder – Traditionell musik – Classic Boat Show.

Du vet väl att alla Citroëner oavsett årsmodell är välkomna att medverka? Citroën Sverige är huvudsponsor och ser gärna att många Citroëner kommer från klubben. Gärdesloppet är uppdelad i flera delar, samling och lite spontan utställning sker kl 10.00 nedanför Naturhistoriska.

Vid 11.00 så är det kortege genom Stockholm, det tar cirka 1,5–2 timmar. När vi kommer ut på Djurgården kan du välja om du bryter och gör annat eller fortsätter ute på Valdemarsudde med pique-nique i tidstypiska kläder. Vi står samlat nära Citroën tältet. Mellan 13–16 är det sedan de traditionella biltävlingarna, de så kallade Prins Bertil memorials, då 20-30 tals racervagnar kör runt en bana å Djurgården.

Runt 17.00 brukar vägarna vara öppna igen och man kan åka hem. Anmälan för oss som är med i Citroënklubben är till och med den 28 maj på morgonen. Berätta att du är medlem så är det bara att hänga med så mycket du vill. Se mer på http://www.gardesloppet.com, se under nyheter hur du anmäler dig. Klubbens kontaktperson är Johan Bodin