Ny HY sektion!

12 januari, 2014

HY-sektionen
I vinter lanserade Manda Björling idén att från Nederländerna locka hit ett par mekaniker som är specialiserade på just HY i akt och mening att de skulle meka med våra bilar. Med gemensamma krafter fick vi ihop en kontaktlista på nästan alla kända HY-ägare i Sverige och det var enligt denna lista som Manda sonderade intresset för en mekarträff i Sverige.

Nu ser det inte ut som om planerna kommer att förverkligas. De flesta svenska HYister mekar själva. Men uppropet hade det goda med sig att vi nu beslutar att starta en HY-sektion i Citroënklubben. Tanken är att vi tillsammans skall kunna hålla våra bilar rullande med hjälp av tips och råd och kanske ibland också handfast hjälp.

Däremot har vi just nu inga planer på att hålla ett reservdelslager här i Sverige. Det finns bra leverantörer som ger god service på flera ställen i Europa och så länge de kan förse oss delarna behöver vi inte själva lägga kraft på det området.

HY-sektionens främsta uppgift, så som vi ser det idag, är att försöka hålla kontaktlistan aktuell för att främja kontakten mellan HYister och övriga HY-intresserade. Ja, egentligen består sektionen enbart av just denna lista, så någon styrelse eller några stadgar ser vi inget behov av nu. Även om vi säger HY i sektionens namn vänder vi oss naturligtvis till alla (med eller utan bil) med intresse för Citroëns geniala transportbilar, oavsett om de heter H, HY, HZ eller något annat.

Vi har funderingar på att ordna en träff för HYister och övriga intresserade. Vad tycker ni om det? Kom gärna med förslag på lämplig plats och kul aktiviteter och utflyktsmål. Alla som vill snacka H-modeller – oavsett om man äger en elefant eller inte – är välkomna att ta kontakt med HYisterna på sommarmötet i Gränna i juni.

Har du H-modell eller är intresserad av bilarna är du välkommen att kontakta:
Manda Björling, mandab@telia.com
eller
Lorentz Österling, lorentz@alosterling.seHY