Svenska Citroënklubbens medlemsmatrikel 2014

1 oktober, 2014

ag_matrikel_2014_omslag_lowFärgen på omslaget och omslagsbilden kom till i någon form synkronicitet. Jag var på sommarmötet i Gränna, Stini som gör layouten hade sin gigantiska kamera på sommarmötet i Gränna och slutligen Stirling Sjöö hade sin röda GSA på sommarmötet i Gränna. Och då blev det som det blev. Matrikel blev röd för att Stirlings GSA är röd och Stini fotograferade och layoutade. Men det bästa var att jag fick en dryg timmes njutning av att köra GSA. Det var längesen jag körde en GS eller GSA, närmare 24 år sedan skulle jag tro. I övrigt är matrikelns utseende i stort som förra året. Bilderna på bilarna flyttar jag runt i matrikeln ungefär som våra medlemmar plägar göra med sin bilar mellan garagen eller uppställningsplatserna.

Under redigeringen av matrikeln har jag, från en medlem fått en fråga, som jag tycker är väsentlig: Hur många av våra bilar har ett namn? Svar: 86 st = 4 procent. Liksom förra året har jag försökt mig på en motsvarighet till sista-minuten-biljett. Uppgifter som kommit in efter det att jag skickat materialet till layout finns samlade i ett supplement. Dessa uppgifter kommer dock inte med i statistik, bilregister eller regnummerregister.

För dem som inte är hemma i Citroëns modellprogram, som sedan 1948 omfattar över 60 modeller, så hoppas jag att ni blir lite mer upplysta av ”Litet Citroënlexikon för Dummies”. Som vanligt är det matnyttiga om klubben, såsom styrelseförteckningar och stadgar, samlat i början av matrikeln, tillsammans med bland annat en annons från vår klubboutique.
Lars Öhrvall

PS! Du som gärna vill bli medlem och få medlemsmatrikeln – Läs under ”Bli medlem” för mer information.