MHRF klubbinfo

9 november, 2014

Inbjudan till hearing kring kontrollbesiktning för historiska fordon 

MHRF bjuder in sina medlemsklubbar till 8 hearingtillfällen runt om i landet.  I korthet handlar det om att Näringsdepartementet och Transportstyrelsen under 2015 kommer att arbeta fram nya svenska bestämmelser som även kommer att innefatta de historiska fordonen. Motorhistoriska Riksförbundet kommer förhoppningsvis att kunna påverka hur de nya reglerna utformas.

Innan MHRF nästa år påbörjar arbetet med att bearbeta myndigheterna vill vi informera om läget och diskutera med våra medlemsklubbar hur olika tänkbara regelförändringar kan komma att påverka hur vi använder våra fordon.

Elmia 2015

Påskhelgen 2015 deltar Motorhistoriska Riksförbundet för femte året i rad på Bilsport Performance & Custom Motorshow på Elmia i Jönköping. Tillsammans med mässarrangören formar vi hall C för de historiska fordonen. Här inbjuds MHRF:s klubbar att boka en monter, samt enskilda fordonsägare att anmäla fordon. Årets huvudtema i hallen är ”Engelska parken”. Engelska bilar är självskrivna liksom alla fordon baserade på engelsk teknik och design.

MHRF:s målsättning är att skapa en mötesplats för föreningar, museer, handel och hantverk över generationsgränserna där den fordonshistoriska rörelsen synliggörs för entusiaster, allmänhet och beslutsfattare. De klubbar som tidigare medverkat har framfört att det varit givande att vara med och visa upp sig. De åkte också hem från mässan med flera nya medlemmar.

Mässgruppen uppmanar till intresseanmälan före årsskiftet.