SM träff i Vichy 23-24 maj

27 maj, 2015

Citroen SM -bakifrån

Årets internationella SM-träff hölls av den franska SM-klubben i den klassiska kurorten Vichy den 23-25 maj. Från olika länder i Europa deltog sammanlagt över hundra ekipage, varav minst nittio kom i SM.

Utom SM kom några deltagare i C6; jag och min fru åkte i en hyrd Fiat från Paris men Bengt och Marianne Dahlberg var dom enda nordiska deltagarna i SM. Har man inte möjlighet att kombinera resan med semester kan det bli för mycket med den långa resan i SM bara för en helg men det är ändå kul att vara med, träffa gamla och nya vänner och titta på alla bilar.

På hemmaplan blir deltagandet av specialmodeller lite extra. Förra året i Sverige hade vi besök av två fyrdörrars-SM och en sådan fanns på plats, men i år i sällskap med exempelvis hela produktionen på två exemplar av Heuliez specialmodell ”Espace” (två bilar); det exemplar av Chaprons cabriolet Milord som ställdes ut på Parissalongen och en stor mängd av huvudsakligen väldigt fina vanliga SM.

Bilarna ser bra ut och verkar gå fint. Den enda bil som togs dit på släp var Brezjnevs SM som den holländske ägaren vill köra så få mil som möjligt. Programmet inkluderade besiktning av Vichys klassiska kurbyggnader, en kabaré och många långa måltider.

Vackrast var det nog på slottet som skymtar på bilderna där vi åt lunch. Detta fantastiska slott har ett sovrum som är iordningställt för ett besök av Henri IV där han också bodde i månader – på de fyrahundra år som gått sen dess har det knappast ändrats.

Sådant och mycket annat får man uppleva på internationella SM-träffar- nästa år är det Hollands tur vid pingsttid igen.

Bilder nedanför!!

Lasse Frykholm