Nytt från MHRF

31 maj, 2015

Träffa MHRF i Almedalen och på Power Big Meet i Västerås

Motorhistoriska Riksförbundet kommer för sjunde året i rad att medverka under Almedalsveckan i Visby. Vi finns på plats måndag-onsdag. Även i år samverkar vi med andra organisationer inom det rörliga kulturarvet, närmare bestämt Järnvägshistoriska Riksförbundet, Museibanornas Riksorganisation, Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd, Sveriges Ångbåtsförening, Sveriges Segelfartygsförening, Svensk Flyghistorisk Förening, Båthistoriska Riksförbundet samt Veteranflyggruppen EAA Sverige. Tillsammans kallar vi oss Transporthistoriskt Nätverk. I samarbete med Gotlands Veteranbilklubb visar vi intressanta historiska fordon samt presenterar vår verksamhet och aktuella frågor inom det fordonshistoriska området.

MHRF planerar att dagligen kl. 14.00 arrangera en ”baksätesdebatt” i vår monter. Dessa debatter kommer att vara korta, ca 15 minuter, och genomförs i baksätet på ett historiskt fordon. Till dessa debatter har vi bjudit in riksdagspolitiker för att diskutera det fordonshistoriska kulturarvet utifrån tre olika teman. Dessa är:

Måndag: Stärkt bevaranderätt för historiska fordon

Tisdag: Omöjliga regler stoppar historiska fordon – snaran har dragits åt ytterligare

Onsdag: Historiska fordon – bra för svensk arbetsmarknad

MHRF finns också på plats under Power Big Meet i Västerås. Världens största utomhusträff för amerikanska bilar äger i år rum på Johannisbergs flygplats 2-4 juli. 

Motorhistoriska Dagen 2015

Nästa lördag, på nationaldagen den 6 juni, går Motorhistoriska Dagen av stapeln igen. Vi har informerat mycket kring detta redan, så vi vill bara passa på att säga att det fortfarande är möjligt att anmäla evenemang till kalendern på vår hemsida och att beställa rally- och fordonsskyltar till era fordon. Beställer ni senast på tisdag bör ni hinna få skyltarna i tid.

Samarbetet med Nostalgia Magazine fortsätter också i form av arrangörstävlingen Kultur på väg. Nu har årets fem finalister utsetts. De är Saabfestivalen i Trollhättan/Kinnekulle Ring, MCHK Mälardalen/Gyllene Hjulet, Motorns Dag i Aneby, Harlösadagen i Eslöv och Storsjörallyt i Östersund. Läs mer på vår hemsida här.

www.mhrf.se/6juni finns all information om dagen!

Johan