Samlarbilsmässan i Örebro blev en succé!

20 mars, 2016

12722397_10207091486304549_232787445_o

Samlarbilsmässan 2016, Örebro, 11-13 mars.

I ett samarbete mellan Tidningarna Klassiker, Moped och Gran Turismo arrangerades den andra helgen i mars en fantastisk mässa på Conventum i Örebro. I en väl avstämd blandning av allt ifrån hemmabyggda och klassiska mopeder, via klassiska bilar i form av ladufynd, vackra renoveringar och orörda lågmilare hela vägen till exklusiva sportbilar trivdes och blandades entusiaster och besökare av alla sorter. Arrangörer och deltagare bidrog till att skapa något som upplevdes som ett destillat av allt det bästa från någon av de stora internationella mässorna.

Citroënklubben representerades på plats av Lars Ivar Nilsson och Mikael Thelin flankerat av en och tre fjärdedels Citroën; en DS20 ’73 i avdelningen för orörda lågmilare, delar av en DS19 ’58 under renovering vid mässans entré och en liten ID19 ’64 trampbil i avdelningen för ladufynd. Utöver detta deltog den lokala Citronåterförsäljaren Örebro Automobilaffär med en vacker 2cv Sahara, äldre medlemmar kan känna igen bilen som den tragiskt bortgångne klubbmedlemmen Bruno Kohns spektakulära bygge. Även Panhardklubben fanns på plats med två vackra bilar presenterade av tillika SCK medlemmarna Per Westin och Gustaf Linder.

Intresset för våra bilar och Svenska Citroënklubben från folk i alla läger var överväldigande, frågorna haglade, historier delades, varje skrymsle av bilarna skulle undersökas och förklaras och vi kunde verkligen njuta av att dela med oss av magin i varumärket Citroëns rika historia.

Läs mer i kommande nummer av Autogënial!

Mikael Thelin och Lars Ivar Nilsson