ICCCR-mötet i Holland

15 oktober, 2016

ICCCR16
Vart fjärde år samlas Citroënentusiaster från hela världen i ett enormt möte för alla Citroëns modeller genom tiderna; ICCCR (International Citroën Car Clubs Rally) Det första världsmötet av detta slag hölls 1973 i Porec, Jugoslavien med cirka 700 bilar. Sedan dess har ytterligare 14 möten med allt högre ambitionsnivå hållits runt om i världen, senast 2012 i Harrogate, Storbritannien. Nu i år var det så äntligen dags igen, det 16:e i ordningen.

Text & foto Mikael Thelin www.hjulius.com

Denna gång var mötet förlagt till ett rymligt gods med anor från 1100-talet kring det lilla 1600-talsslottet Middachten i de Steeg, Holland. 250 volontärer och 100 professionella arrangörer genomförde ett synnerligen väloljat arrangemang med 11 000 betalande besökare varav 6 000 med fyradagarspass.

I närheten av Ystad sammanstrålade Curt Nileman och jag med våra reskamrater; kusinerna Jonas Areskoug och Jan-Åke Persson. Vår likasinnade kvartett styrde tidigt på torsdagsmorgonen en komfortabel C5 över Öresundsbron i riktning mot kontinenten.

Redan samma eftermiddag nådde vi slutdestinationen och svängde storögt in på mötesområdets enorma Citroënparkering som redan fyllts av Citroëner av alla tänkbara modeller, generationer och skick.

Mot marknaden!

Så snart våra fyradagarspass var utkvitterade fortsatte vi målmedvetet i strilande duggregn mot mötets generösa marknad där 105 säljare var fördelade på en stor gräsplan och i ett enormt cirkustält. Utbudet av allt som hör hobbyn till var fantastiskt. Där fanns unika bilar till salu omgärdade av tillbehör, modeller, broschyrer, memorabilia i alla former och reservdelar, mängder av reservdelar.

Det var precis där vårt lilla sällskap uppslukades fullständigt, förlorade i långa gångar med lådor fulla av nya originaldelar från tiden, NOS (New Old Stock), i små påsar märkta ”Piece Citroën d’origine”… Varje millimeter av marknaden skulle metodiskt dammsugas i jakt på just de delar vi sökte till våra respektive projekt. Tunnelseende var ett faktum. Tid och rum upphörde att existera. Någonstans i periferien pågick aktiviteter, kända och okända människor passerade som skuggfigurer, de flesta tillsynes i samma euforiska tillstånd.

Lång kväll i hotellbaren

Timmarna gick och plötsligt stängde mötet för kvällen. Omtumlade, kalla och genomblöta av regnet tog vi oss till hotellet för incheckning och middag. När dimmorna skingrades av värme och god mat upptäckte vi …

Gå med i Citroënklubben och läs den spännande fortsättningen i Autogenial 274.