Mekarträffar en utsökt ide i Citroën Klubben, rapport från Ingarö 7 oktober

10 oktober, 2018

Vi tog oss ut till Ingarö. Janne och Britt i GS, samt Ewa o Greger i Traction B11. Jodå vi håller oss även med 2CV.  En skön bilväg tog oss ända fram till Martin o Eva Catlos villa.  Det var traditionell 2CV mekarträff i Citroënklubbens regi. 2CV-huvarna uppfällda som jättegap med motorutrymmen i väntan på varsam service. Naturligtvis var alla Deux Chevaux i gott skick men som alltid i behov av tillsyn och justeringar.
2CV expertisen var på plats och skingrade mysterier i teknikens förunderliga värld. Mycket tacksam hjälp från dessa orakel.

Erfarenheter och naiva frågor behandlades med stor respekt, ty trivsel är en viktig ingrediens, man är ju här för att lära av de visa.

Bo Forsberg Norrtälje, med hörsel som en orkesterledare kunde lätt ge en analys om motorernas skick. Därtill bidrog flera andra med värdefulla tips och kunskaper. Martin är ett geni när det gäller elektricitet och hans ”Elenka” kan inte nog studeras.  Vidare var Martin köksmästaren till dagens surkålssoppa, en god o sällsynt rätt som man sällan får inmundiga. Jubileumstårtan ”2CV 70 år” var en perfekt avslutning efter lunchen.

Ja måltiden är ett utmärkt tillfälle att öka sammanhållningen och utveckla Citroënklubbens verksamhet.  Att ordna träffar kräver idealister med rätta förutsättningar. Alltså att kunna arrangera och erbjuda plats samt ordna förtäring.  Alla kan inte göra det och därför är det viktigt att dessa idealister får stöd och hjälp av deltagande medlemmar och Citroënklubbens sektioner/styrelse.

Träffverksamheten är tillsammans med medlemstidningen ”Autogenial” grunden för att hålla förening aktiv.

Sent, som vanligt, anlände Sven-Gösta Källström med honung i bagaget samt sin unika sångröst och framförde fyndiga texter till egna melodier. En modig man som verkligen bjuder på sig själv, det måste man ge honom en stor eloge för.  Fantastiskt att få vara med om en sådan dag med dessa kunniga entusiaster.

Ett särskilt tack till Eva o Martin Catlos för er generositet!

Bild och text

Janne Olsson medlem 8777