Rapport från vårmöte i SM-sektionen

21 maj, 2019

I höstas gjorde jag tillsammans med Ulf Åberg ett besök hos Fredrik Ericsson i Norrskedika strax norr om Östhammar. Fredrik har ett snabbt växande antal Citroëner och behövde hjälp med MHRF -besiktning av en del av dessa, så då kom vi kontakt med en riktig entusiast!

Han har renoverat ett förfallet gammalt hus till hotell (med 7 rum!) och har flera hallar där han kan ställa upp bilar. Fredrik har en vision om ett ”Citrohôtel” där man i framtiden inte bara ska titta på hans bilar utan också kunna meka själv av hjärtans lust.

Vi tyckte då att det kunde vara kul att göra ett besök med SM-sektionen vilket skedde den 19 maj. Vi hade
inte så mycket otur med vädret som det hade utlovats, och det blev en givande dag med lunch på Fredriks restaurang och mycket biltittande inklusive ett par provturer i HY och CX.

Eftersom detta var en garageträff passade det bra att Ulf Åberg visade en av honom nyutvecklad adapterplatta och rotorhållare för montering av Pertronix utmärkta ”oddfire”-tändning i SM-ens originalfördelare. Mycket trevligt tekniksnack och allmänt umgänge i en lagom blandning som det brukar bli när SM-vännerna träffas.

Lasse Frykholm