Påminnelser för dig som har försäkring hos MHRF

19 februari, 2024

Medlemskap i klubben: Du måste vara medlem i Citroënklubben (eller annan MHRF-ansluten klubb) och inte slarva med avgiften. Vi försöker gå igenom medlemsregistret varje år och hittar då några få som inte har betalat. De flesta av dem har glömt och rättar snabbt till sitt misstag, men en och annan har försvunnit ur klubben utan att avsluta sin försäkring. I sådana fall gör MHRF om försäkringen till en vanlig Folksamförsäkring utan MHRF-försäkringens fördelar som exempelvis det låga priset, den fria körsträckan, bärgning med transport hem även från utlandet och den suveräna skaderegleringen med mera.

Förnyad besiktning: Detta är ett viktigt åtagande för den som har helförsäkring. Man måste se till att få sin försäkringsinspektion förnyad efter tio år. Det är omöjligt för de tre personerna som jobbar med försäkringen att gå igenom runt 38 000 försäkringar för att leta efter datum som bilen senast blev inspekterad, utan försäkringstagaren måste själv hålla koll på detta. Har man missat detta så upphör inte försäkringen att gälla, men råkar man ut för en skada kan ersättningen sättas ner. Man måste inte ha en inspektör från Citroënklubben, även om vi förstås gärna ser att våra egna sköter om det hela. Behövs det så söker man på MHRFs hemsida där inspektörer finns listade både geografiskt och efter klubbtillhörighet.