Vi bjuder in alla SM-vänner till årets internationella SM-träff 17-20 maj

22 mars, 2024

Vi bjuder in alla SM-vänner till årets internationella SM-träff. Vi kommer att bo på Ikeas hotell från fredag till söndag morgon för att bege oss till Elite Hotel i Växjö på söndagen. Från Älmhult kom två världsberömda män, födda inom ett avstånd av någon mil men med drygt två sekel mellan sina liv: Carl von Linné och Ikeas grundare Ingvar Kamprad. Vi hoppas att denna träffhelg ska vara lite i Ikeas anda med bra innehåll för ett hyfsat pris. Rummen är likadana oavsett om man bokar enkel – eller dubbelrum, inte direkt lyxiga men praktiska och alla har en mycket bekväm bred säng.

Det finns bra utrymmen på hotellet för att sitta och umgås i grupp. Framför hotellet ligger en stor parkeringsplats där en del kommer att vara reserverad för våra bilar. Hundar är tillåtna på hotellet men inte vid de olika måltiderna, så vid behov får vi försöka ordna hundvakt. Fredagen är ankomstdag då det kan vara lämpligt att checka in under eftermiddagen. Den kvällen tillbringar vi på hotellet vars restaurang vid det laget kommer rymmas i ett nytt hus som är under byggnad. Lördag och söndag ägnas åt utflykter i våra bilar.

På Pingstafton ska vi göra en älgsafari med lunch, ett exotiskt inslag för våra utländska gäster och på Pingstdagen åker vi och tittar på Huseby Bruk och det lilla slottet där som står orört sedan hundra år. Där serveras lunch och även lördagkvällens middag serveras på IKEA-hotellets restaurang. Efter söndagens besök på Huseby kör vi vidare till Växjö där en bättre middag ska serveras i deras vackra festsal. På måndag den 20-e kan den som vill delta i ett besök i Rydaholm där Magnus Ahlquist, en av våra bästa bilbyggare låter oss se sin verkstad med samling av intressanta bilar och så besöker vi även det charmiga bilmuseum som hans far byggt upp varefter vi avslutar med en lunch. Ett mera
detaljerat program och en ”roadbook” ska vi kunna dela ut till träffen.

Priset för helgen inkluderar de tre hotellnätterna, måltider med tillhörande drycker samt kostnader för utflykterna. För två personer i dubbelrum blir det 11 800:- och för en person i enkelrum 6 800:- Om man inte deltar i måndagens utflykt blir det 10 900:- för två respektive 6 350:- för en person.

Anmälan görs via anmälningsformuläret på länken här nedan. Ange alltid avsändare.

Betalning görs till Svenska Citroênklubbens konto på Nordea: 9960-4221270574 senast den 15 april.

Anmälningsformulär för onlineanmälan finns på denna länk:
https://citroenklubben.se/aktivitet/internationell-sm-traff-i-almhult/
eller på Kronologen på hemsidan där man kan få upp det.

Vid frågor kan man höra av sig till frykholm@telia.com eller jonas.areskoug@commonagenda.se

Styrelsen för SM Suède hälsar alla välkomna och hoppas få träffa många av er i pingst!