C3 Pluriel


2004 kom nya motorer till C3 Pluriel, vid sidan av de två bensinmotorerna, varav en har växellådan SensoDrive fick C3 Pluriel en 70 hk HDi dieselmotor från april 2004. Denna motor speglar de viktigaste kraven på dieselköpare i segmentet. Den är populär i C3 modellen, och stod för 35% av försäljningen 2003.
Lanseringen av den nya motorn är också en möjlighet för Citroën att presentera andra nyhetr, som en ny karossenfärg tillsammans med ett aluminium Look Pack och Läder Pack, som syftar till att förbättra de yttre utseendet och inredningen på C3 Pluriel.

En ekonomisk dieselmotor för en pålitlig välutrustad halvkombi. C3 Pluriel HDi lockar alla köpare som letar efter en bil som kombinerar låg bränsleförbrukning och körbarhet med styling och mångsidigheten hos denna ursprungliga halvkombi. HDi 70 förbättrar den inbyggda egenskaperna hos C3 Pluriel som säkerhet och rymlig konstruktion med fördelarna som en dieselmotor har: låg bränsleförbrukning, tyst drift och körbarhet.

C3 Pluriel är placerad i det övre segmentet bland mindre bilar med fyra riktiga sittplatser, bagageutrymme på 266 liter, och ett brett utbud av drivhjälpmedel, inklusive ABS, elektronisk bromskraftsfördelning, ESP med antispinn, nödbromsassistans och automatisk varningsblinkers.

Dessutom är det den säkraste bilen i sin kategori. Med 4 stjärnor överträffade den alla andra mindre bilar för de prov som utförs av EuroNCAP.

C3 Pluriel utmärker sig genom sin mycket distinkta exteriör och interiör styling samt ett panorama soltak som tillåter de åkande att njuta av de första fina vårdagarna.

En ny färgnyans specifik för C3 Pluriel kom 2004 – Paname Blue. När det gäller yttre och inre utseende har C3 Pluriel två ny förpackningar för året 2004. Aluminium Look Pack ger subtila inslag av ljus med en aluminium grå exteriör trim, medan Läder Pack ger elegans och komfort till inredningen.

Text: Citroën Communication 2004

Bilder: Citroën Communication 2004